Μήνυμα στήριξης από τον Ομπάμα για το χρέος

0
5

 

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία συναντώνται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος, το προσφυγικό, η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι συνέπειες του Brexit βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ηγετών.

 Ο πρωθυπουργός τόνισε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι πρέπει να λυθεί το θέμα του χρέους γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη την ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν το θέμα του χρέους και θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αθήνα θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου για τη συνέχιση των συνομιλιών σχετικά με το θέμα του χρέους.

Χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε παρέμβαση λέγοντας ότι παρότι το ΝΑΤΟ ενδυνάμωσε την προκεχωρημένη παρουσία του στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, εάν επικεντρωθεί μόνο σε αυτό, τότε ο εγκλωβισμός σε φαύλους κύκλους κλιμακούμενης στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορικής, είναι αναπόφευκτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here