Μήνυση σε βάρος της Μέρκελ για «εμπορία ανθρώπων»

0
6

 

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD), κατέθεσε μήνυση σε βάρος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ την οποία κατηγορεί για «εμπορία ανθρώπων» επειδή άνοιξε της πύλες της χώρας σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

«Η κυρία Μέρκελ παραβιάζει με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων το άρθρο 96 (του ποινικού κώδικα περί εμπορίας ανθρώπων) το οποίο προβλέπει ποινή πέντε ετών φυλάκισης ή πρόστιμο» ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του κόμματος, ο Κρίστιαν Λουτ.

«Ελπίζουμε ότι η μήνυση αυτή θα καταλήξει κάπου, όμως θέλουμε επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η κυρία Μέρκελ παραβιάζει τη γερμανική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία«, υπογράμμισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσω της πρωτοβουλίας του κόμματος οι πολίτες «θα θέσουν το ερώτημα αν η ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι προς το συμφέρον τους».

Η μήνυση κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές του Βερολίνου.

«Η Άνγκελα Μέρκελ λειτούργησε ως λαθρέμπορος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας στην ενέργεια του κόμματος, τόνισε ότι η Γερμανία είναι μια χώρα δικαίου και ότι οι πολίτες της είναι ελεύθεροι να καταθέτουν μηνύσεις εφόσον το θεωρούν σωστό.

Τον περασμένο μήνα η Μέρκελ δήλωσε ότι οι αιτούντες άσυλο είναι καλοδεχούμενοι στη Γερμανία, αποτρέποντας μια ανθρωπιστική κρίση, αφού η Ουγγαρία προσπάθησε να σταματήσει τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία να περάσουν στο έδαφός της από τη Σερβία. Έκτοτε, ένας τεράστιος αριθμός προσφύγων έχει φτάσει στη Γερμανία, ωθώντας στα όρια της εξάντλησης τις δυνατότητες της χώρας να τους φιλοξενήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here