Μητσοτάκης: Δεν εμπιστεύομαι τον Τσίπρα για να συγκυβερνήσω μαζί του

0
2

 

 

Η οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έδινε τη λύση στα σημερινά προβλήματα του τόπου όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο BHMAGAZINO ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως εξηγεί δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα για να κυβερνήσει μαζί του.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πολιτικού αδιεξόδου ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί: «Δεν βλέπω γιατί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα θα το ψηφίσουν με πρωθυπουργό κάποιον άλλον…».

Όσο για το τι θα γίνει αν προκύψει παρόμοια κατάσταση στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι εάν ο κ. Τσίπρας χάσει την πλειοψηφία θα γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. «Θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εφόσον δεν προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, θα οδηγηθούμε σε εκλογές».

Ο κος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι δεν ζητά εκλογές γιατί δεν τον αφορά η εκλογολογία που προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα αν και θεωρεί ότι οποιαδήποτε στιγμή γίνουν εκλογές θα είναι ο νικητής καθώς τώρα διακρίνει μια έντονη δυναμική της ΝΔ. «Βεβαίως θέτω τον πήχη στην αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξω συνεργασίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρθηκε επικίνδυνα

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ακόμα δημοψηφίσματος με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ», μετά από μία άκαρπη διαπραγμάτευση με τους εταίρους λέει: «Μια τέτοια πράξη θα ξεπερνούσε ακόμη και τα αποθέματα ανευθυνότητας που δυστυχώς έχει επιδείξει ο κ. Τσίπρας. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

«Ο κ. Τσίπρας φέρθηκε επικίνδυνα, το πρώτο εξάμηνο, είτε από άγνοια, είτε από αλαζονεία, είτε επηρεασμένος από το ναρκισσισμό και τη μεγαλομανία του κ. Βαρουφάκη» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ με διάθεση άσκησης κριτικής απέναντι στα πεπραγμένα του πρωθυπουργού.

Και συνεχίσει λέγοντας: «Οδήγησε τη χώρα πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή και βέβαια προκάλεσε πολύ σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία και στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου».

Προσθέτει ότι «η υπόθεση αυτή πρέπει να διερευνηθεί μέσα από μια Εξεταστική που θα μπορεί να δώσει πραγματικές απαντήσεις» αν και διευκρινίζει ότι «δεν θα ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή».

Η ΝΔ αλλάζει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να εκφράσει το μεταρρυθμιστικό ρεύμα στην κοινωνία και προσθέτει ότι η ΝΔ αλλάζει από τη στιγμή που ήδη προτάσσει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό λόγο από αυτόν που είχαν μάθει οι πολίτες από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσθέτει ότι «η μεγάλη πρόκληση σήμερα είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ. Πηγαίνουμε σε τακτικό συνέδριο τον Απρίλιο. Προχωράμε σε μια συγκροτημένη προσπάθεια οικονομικής ανασύνταξης της ΝΔ. Μετακομίζουμε σε νέα γραφεία στο Μοσχάτο που μας στοιχίζουν το 1/8 αυτών που μας στοιχίζουν τα σημερινά…».

Ερωτηθείς για το αν στην κυβέρνησή του η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι υπουργός Εξωτερικών λέει ότι σήμερα, στην αντιπολίτευση, δεν υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο από την Ντόρα για τον τομέα Εξωτερικών. «Θα ήταν άδικο να μην της αναθέσω τη θέση επειδή είναι αδελφή μου. Όσο για το σχηματισμό μιας μελλοντικής κυβέρνησης, ισχύει και είναι γνωστή σε όλους η γενική αρχή ότι οποιαδήποτε κομματική θέση δεν εξασφαλίζει υπουργικό χαρτοφυλάκιο στον ίδιο τομέα».

Κυβέρνηση Τσίπρα: φόροι και καθεστωτισμός

Τέλος, ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και υποστηρίζει ότι η κοινωνία αντιδρά κατά μιας κυβέρνησης που είπε ψέματα.

«Δύο πράγματα συνέβησαν. Είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβανόταν τι είπε προεκλογικά και άρα ήταν ανίκανος να γίνει πρωθυπουργός, είτε ήξερε και άρα τίθεται ένα θέμα ηθικής διάστασης ενδεχομένως ακόμα πιο σημαντικό».

«Αν φορολογήσουμε κι άλλο την παραγωγική διαδικασία, ποιος θα δουλεύει για να πληρώνει τις συντάξεις; Δεν μπορεί η προσδοκία αυτής της κοινωνίας να είναι πως θα γίνουμε συνταξιούχοι».

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση για καθεστωτισμό καθώς όπως λέει «δεν είναι μόνο η αυθαιρεσία στην αδειοδότηση των καναλιών, είναι ο πόλεμος σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές, που είναι τα δημοκρατικά αμορτισέρ που ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία».

«Είναι οι επιλογές στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, η επίσπευση των κρίσεων στην Αστυνομία, στο Λιμενικό. Φτάσαμε στο σημείο υπουργός της Κυβέρνησης να χαρακτηρίζει μέσα στη Βουλή «παθογένεια της Δημοκρατίας» την ύπαρξη ΜΜΕ…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here