Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το «περσινό φιάσκο»

mitsotakis

 

Οι εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές σε όλους και δεν θα πρέπει να λυθούν σε βάρος της Ελλάδας, όμως παράλληλα η κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να τις χρησιμοποιήσει ως «άλλοθι» για να ανακαλύψει εξωτερικούς εχθρούς και τη «δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στη Λάρισα.

O επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη διαχειριστεί το ζήτημα με όρους επικοινωνίας, προσθέτοντας αιχμηρά ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το «περσινό φιάσκο» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο K. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι φοβάται πως ξαναζούμε την εμπειρία της «δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη», που οδήγησε τη χώρα «ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ».

Αναφερόμενος στα σενάρια ότι ο διάλογος των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ ηχογραφήθηκε επί ελληνικού εδάφους ή με ελληνικό δάκτυλο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί «την ασφάλεια και το απόρρητο» των επικοινωνιών. «Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές, ενώ σημείωσε ότι «η αντίστροφη μέτρηση άρχισε» και εκτίμησε πως «δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και των ψεμάτων».

Υποστήριξε πως η ΝΔ έχει τη γνώση και το σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο για να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code