Όχι Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Δε συζητάμε εκλογικό νόμο (ΒΙΝΤΕΟ)

0
12

Αντίθετος με μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.  «Η ΝΔ δε θα συμμετάσχει στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο,» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τόνισε πως διαφωνεί με τη χρονική συγκυρία, εκτιμώντας πως δεν έχει την απαραίτητη ουδετερότητα προκειμένου να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα.

«Για εμάς, – είπε –  πρέπει αυτή η συζήτηση να μετατεθεί χρονικά και να συνδεθεί με τη συνταγματική αναθεώρηση». Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και επισήμανε ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει και να υπακούν σε τακτικές επιλογές της κυβέρνησης».

Παραπέρα συμπλήρωσε πως ο υφιστάμενος νόμος υπηρετεί την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί να ξεκινήσει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.

Ωστόσο άφησε παράθυρο για μερικά επί μέρους θέματα. Είπε ότι η ΝΔ μπορεί να συζητήσει μόνο τα θέματα που αφορούν την ψήφο των ομογενών και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Επισήμανε τέλος ότι δεν άκουσε συγκεκριμένες προτάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here