Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε κατά συρροήν ψεύτης

0
29

 

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας «εκλογές τώρα» προκειμένου να σωθεί η χώρα.
«Εμείς δεν έχουμε πελατειακές δεσμεύσεις. Αφήσαμε πίσω μας τα λάθη του χθες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή και προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είστε αριστερός, οπορτουνιστής είστε για να καθίσετε για πάντα στην καρέκλα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίσθηκε πολύ επιφυλακτικός για την πορεία της αξιολόγησης. «Και να κλείσει η αξιολόγηση η οικονομία δεν θα ανακάμψει, γιατί η αξιολόγηση κλείνει με τον λάθος τρόπο. Και αυτό είναι δική σας ευθύνη. Σας είπε ότι τα μνημόνια τα φέρνετε δυο – δυο», εκτίμησε και πρόσθεσε ότι «ο ωραίος λογαριασμός της κυβέρνησης Τσίπρα, το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο, θα ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ».

«Σας είχα πει ότι σύντομα θα είστε ο νέος πρωθυπουργός. Σήμερα προσθέτω ότι σύντομα θα είναι και ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός, θα έχετε ταυτιστεί με τον κυνισμό, τα ψέματα και την εξαπάτηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας κ. Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη στο ψέμα και την ανυποληψία και πως το σκίσιμο των Μνημονίων ήταν η πιο χυδαία εξαπάτηση του λαού.

«Ας τελειώνουμε μια και καλή με την πιο επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για εκλογές. Ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει. Εκλογές για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα. Έχουν κόστος οι εκλογές αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας στην εξουσία. Δεν αργεί η ώρα που θα εγκαταλείψετε την εξουσία. Το μόνο καλό είναι ότι επιτέλους θα έχουν γκρεμιστεί όλοι οι μύθοι του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Και μαζί και ο μύθος της Αριστεράς στην εξουσία. Ο ρόλος της επόμενης κυβέρνησης δεν θα είναι διαχειριστικός . Χρέος μας η συνολική ανόρθωση της χώρας.Μαζί με όλους τους Έλληνες θα κάνουμε την Ελλάδα αυτό που της αξίζει» είπε και πρόσθεσε: «Είστε κατά συρροή ψεύτης. Δεν σας πιστεύει κανένας ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό».

Αίσθηση προκάλεσαν οι δύο αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον Μαρκ Τουέην και τον Αρκά. «Σύμφωνα με τον Μάρκ Τουέην υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές. Έτσι είχε πει ο μεγάλος συγγραφέας. Αν σας είχε γνωρίσει θα έλεγε ότι υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο Τσίπρας» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ επικαλέστηκε και πρόσφατο σκίτσο του Αρκά σύμφωνα με το οποίο «Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή, η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε«: «Εσείς δεν είστε ικανός ούτε αυτή την καταστροφή να αποτρέψετε» που ο ίδιος προκαλείτε» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2014 δεν υπήρχε η παραμικρή ανάγκη για περικοπή κύριων συντάξεων και πως τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα είναι το κόστος της ανικανότητας και της εμμονής της κυβέρνησης σε ιδεοληψίες.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη δευτερολογία του.

Επανέλαβε τις θέσεις του για τις «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είπε αλήθεια στην ομιλία του στην Βουλή, ούτε για τα ποσοστά αναπλήρωσης, ούτε όμως και για τις ρυθμίσεις που θα φέρει για τα κόκκινα δάνεια.

Για το χρέος είπε ότι η υπόσχεση για ελάφρυνση υπάρχει από τον Νοέμβριο του 2012. «Αυτή την υπόσχεση που υπήρχε την εξαγοράζετε με 8 δισ. μέτρα. Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες», ανέφερε.
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν απάντησε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για το χρέος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here