Μια 77χρονη από τη Σαμοθράκη υποψήφια στις πανελλαδικές

0
3

 

 

Μάθημα ζωής δίνει μια 77χρονη γυναίκα από τη Σαμοθράκη, η οποία, με την υποψηφιότητά της στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ότι η δίψα για μάθηση και η διάθεση για την κατάκτηση της γνώσης δεν έχει όριο ηλικίας.

Η Ευθυμία Στεργίου, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, διανύοντας την όγδοη δεκαετία της ζωής της, κάθισε το πρωί της Δευτέρας στο θρανίο, μαζί με τους νεαρούς συνυποψήφιούς της, διεκδικώντας την εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου, που οι συνθήκες της εποχής δεν της επέτρεψαν να ικανοποιήσει.

Tο μήνυμα του γιου της 77χρονης που συμμετείχε στις πανελλαδικές

stergiou

Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο γιος της, Σάββας, της εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθειά της στη θεωρητική κατεύθυνση. Όπως αναφέρει ήταν εκείνος που την παρότρυνε πριν δύο χρόνια να επιστρέψει στα σχολικά θρανία, γνωρίζοντας από τις εξιστορήσεις της το πόσο πολύ ήθελε να είχε συνεχίσει το σχολείο και μετά την πέμπτη τάξη δημοτικού, προκειμένου να γίνει δασκάλα.

Δηλώνει περήφανος για την προσπάθειά της, για τη συνέπεια και τον ζήλο που επέδειξε επί δύο χρόνια μέχρι την αποφοίτησή της από εσπερινό λύκειο, καθώς και για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει τις πολυπόθητες γι’ αυτήν εξετάσεις.

«Δεν έχω άγχος. Περιμένω την ώρα και τη στιγμή παιδί μου που θα καθίσω σε εκείνο το θρανίο και θα πάρω το στυλό για να γράψω την πρώτη γραμμή στην κόλλα των εξετάσεων» ήταν η απάντηση στο γιο της όταν τη ρώτησε πώς νιώθει, συνοδεύοντάς την σήμερα το πρωί στο εξεταστικό κέντρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό του.

 

Πηγή: athina984.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here