Μικτές τάσεις στις διεθνείς αγορές στον απόηχο του Brexit – Σταθερά η στερλίνα

0
8

 

Μικτές τάσεις επικρατούν στις χρηματιστηριακές και συναλλαγματικές αγορές σήμερα, καθώς τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη Βρετανία αναμένοντας τις κινήσεις της σε σχέση με την κίνηση διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ.

Αγωνία επικρατεί και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας όσον αφορά στο πολιτικό σκηνικό και όσα πυροδοτεί η αντιπαράθεση που συνεχίζεται μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Τζόρτζ Όσμπορν και συγκεκριμένα η φράση του πως «είμαστε ανοιχτοί για business» σταθεροποίησαν μερικώς τη στερλίνα, που εξακολουθεί να υποχωρεί σε σχέση με τα βασικά νομίσματα, αν και η πτώση της δεν προσομοιάζει με την καταβαράθρωσή της την Παρακσευή.

Η στερλίνα διαμορφώνεται σήμερα στα 1,34 δολάρια και καταγράφει πτώση 1,76% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Σε σχέση με το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,21 ευρώ και καταγράφει πτώση 1,07%. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,10 και υποχωρεί κατά 0,62% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Στις χρηματιστηριακές αγορές η εικόνα είναι καλύτερη. Στην Ασία οι αγορές έκλεισαν με κέρδη. Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,39%, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι μετοχικοί δείκτες στην Κίνα με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0.86% και τον Shenzhen να κερδίζει 1,44%.

Τα παράγωγα σε Γερμανία και Βρετανία δείχνουν πως τόσο ο FTSE 100 όσο και ο DAX θα ανοίξουν σε θετικό έδαφος και πως θα υπάρξει εν γένει ανάκαμψη στις ευρωαγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here