Μηλιός: Να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ και να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις

Yπέρ της καθυστέρησης πληρωμών των δόσεων στο ΔΝΤ αλλά και αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων προτείνει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Απλωταριά» της Χίου, η καθυστέρηση πληρωμών αφενός «δεν συνεπάγεται με έξοδο από την Ευρωζώνη» και αφετέρου «η αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ θα σημάνει αποχώρηση του Ταμείου από το «ελληνικό Πρόγραμμα» και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την «αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»».

Ως επιχείρημα υπέρ της αποχώρησης από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων «μέχρις ότου αποσυρθούν οι παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς» ο κ. Μηλιός  προτάσσει το σκεπτικό ότι «οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου σέβονται τη λαϊκή βούληση μόνο όταν εξαναγκάζονται να το κάνουν».

Τέλος, ο κ. Μηλιός ασκεί κριτική σε ορισμένους από τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας ότι «δεν διαπραγματεύεσαι δηλώνοντας ότι αποδέχεσαι «το 70% του μνημονίου»» ενώ υποστηρίζει ότι το ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμών θα έπρεπε να τεθεί από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν «ο λαός ήταν στους δρόμους στηρίζοντας την κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code