Μηλιός: Οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης

«Έχουμε μια κατάσταση όπου η ψυχή, το πρόγραμμα, οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση» δήλωσε στο Mega ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός. 

Τόνισε, ωστόσο,  ότι παρά τις διαφωνίες «είμαστε στο ίδιο κόμμα και όλοι θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα». Υπογράμμισε μάλιστα ότι μια ενδεχόμενη διάσπαση θα ήταν «καταστροφική και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από αυτούς που διαφωνούν, αλλά από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που τα συμφέροντά της θίγονται με τις πολιτικές των μνημονίων.

Αναφορικά με τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή επισήμανε ότι το να πάμε στη δραχμή δεν εξασφαλίζει ότι ο κόσμος της εργασίας, ο απλός επιχειρηματίας θα έχει εισόδημα, ενώ για το ενδεχόμενο διπλού νομίσματος ανέφερε ότι «με κριτήριο το να υπάρχει εισόδημα δεν πρέπει να έχουμε κανένα ταμπού».

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ήταν πάντα μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπιζόταν τις απόψεις της» και επισήμανε ότι «έχει πετύχει σημαντικά πράγματα και δεν πρέπει να την απαξιώνουμε».

«Έχει καταφέρει να κάνει τη Βουλή ένα όργανο το οποίο δεν είναι απλώς διεκπεραιωτικό. Μπορεί να έχει σημαντικό πολιτικό ρόλο ως έκφραση της εθνικής αντιπροσωπείας», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*