Μίνι Συνοδος Κορυφής για το προσφυγικό την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

0
7

 

Μίνι σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό υπό την προεδρία της Άγκελα Μέρκελ με τη συμμετοχή ηγετών οκτώ χωρών – μελών της Ε.Ε. και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση που θα λάβει μέρος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει προσκληθεί επίσης και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ οι εργασίες θα γίνουν λίγες ώρες πριν την έναρξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στη βελγική πρωτεύουσα.

Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το σχέδιο της Κομισιόν για την μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ, ενώ οι χώρες που θα συμμετάσχουν έχουν εκφράσει τη βούληση να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Η Ελλάδα δεν θα πάρει Σύρους πρόσφυγες, αλλά ο πρωθυπουργός κλήθηκε στη συνάντηση λόγω της μεγάλης εμπλοκής που έχει η χώρα στο προσφυγικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μετεγκατάσταση απευθείας από την Τουρκία Σύρων προσφύγων είναι εθελοντική για τα κράτη μέλη και δεν έχει σχέση με τη δέσμευση που έχουν αναλάβει να πάρουν από την Ελλάδα και την Ιταλία 160.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here