Μήνυμα Πάπα πρoς πρόσφυγες: Είστε ένα δώρο!

0
7

 

Σε μήνυμά του προς τους πρόσφυγες και το καθολικό εθελοντικό ίδρυμα Astalli, το οποίο ανήκει σε Ιησουίτες κληρικούς ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε: «Tόσες φορές δεν σας κάναμε δεκτούς! Συγχωρέστε την κλειστή και αδιάφορη συμπεριφορά των κοινωνιών μας που φοβούνται την αλλαγή ζωής και τρόπου σκέψης, η οποία απαιτείται με την παρουσία σας. Σας μεταχειρίζονται σαν ένα βάρος, ένα πρόβλημα, ένα κόστος, ενώ είστε ένα δώρο».

Σύμφωνα με τον Πάπα, όποιος αποφασίζει να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας της πείνας ή πολέμων «είναι ένας αδελφός» και οι πρόσφυγες «είναι η μαρτυρία του πώς ο Κύριος, εύσπλαχνος και ελεήμων ξέρει να μετατρέπει το κακό και την αδικία που υφίστανται σε καλό, υπέρ όλων των ανθρώπων».

Ο Ποντίφικας, με σαφή αναφορά στις θέσεις του υπέρ της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας τονίζει: «Η εμπειρία σας, μια εμπειρία πόνου και ελπίδας, μάς υπενθυμίζει ότι είμαστε όλοι, στη γη, ξένοι και οδοιπόροι και ότι κάποιος μας δέχθηκε με γενναιοδωρία, χωρίς κάποια ειδική αξία. Όποιος απομακρύνθηκε από την πατρίδα του, σαν και εσάς, εξαιτίας της καταπίεσης, του πολέμου, μιας φύσης που αλλοιώνεται από την ρύπανση και από την ερημοποίηση, ή εξαιτίας μιας άδικης κατανομής των πόρων του πλανήτη, είναι ένας αδελφός με τον οποίο πρέπει να μοιραστούμε το ψωμί, το σπίτι και τη ζωή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here