Μήνυμα στήριξης από την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής

0
4
Foto Mauro Scrobogna / LaPresse 03-07-2013 Roma Politica Camera - question time Nella foto: Laura Boldrini con la coda di cavallo Photo Mauro Scrobogna /LaPresse 03-07-2013 Rome Politics Chamber of Deputies - question time In the photo: Laura Boldrini with pony tail

 

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δίνει με την επίσκεψή της στην Αθήνα, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολτρίνι.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι ήρθε για να στηρίξει μία χώρα που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, διότι πιστεύει με δύναμη στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην ευρωζώνη.

Στηρίζουμε, είπε, επιλογές που ήταν επώδυνες αλλά με μεγάλη αίσθηση ευθύνης.

Κατά τη συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα είπε ότι θέλει να έχει την εικόνα που θα της δώσει ο ίδιος για την κατάσταση σήμερα, τονίζοντας: «Ξέρω ότι κάνει τα πάντα για να παντρέψει σκληρά μέτρα λιτότητας που υπαγορεύονται από το μνημόνιο με την κοινωνική συνοχή, πράγμα πολύ δύσκολο. [..] Αν σήμερα το θέμα της Ευρώπης είναι τόσο επίκαιρο στην πολιτική συζήτηση είναι και χάρη στον Αλέξη Τσίπρα, που τον περασμένο Ιούλιο ανέδειξε το θέμα της λιτότητας, καθιστώντας το, κεντρικό ζήτημα σε διεθνές επίπεδο, κάτι το οποίο συμμερίζομαι».

Η λιτότητα, τόνισε η Μπολτρίνι, από μόνη της δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μπορεί να είναι με οποιοδήποτε κόστος αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις δημοκρατίες των χωρών μας.

Πρέπει να έχουμε πιο πολιτική και κοινωνικά βιώσιμη Ευρώπη, υπογράμμισε η κ. Μπολτρίνι.

Αύριο, η κ. Μπολτρίνι, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, θα μεταβεί στη Λέσβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here