Μήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για τις συνθήκες στις Φυλακές Νιγρίτας

0
9

Μήνυση κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σε βάρος του εποπτεύοντα εισαγγελέα, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας, όπου κρατείται.

Ο Ξηρός κάνει λόγο για βασανισμό του και για εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας, των οποίων ζητεί την ποινική δίωξη. Ο μηνυτής αναφέρεται στον εγκλεισμό του στην απομόνωση, η οποία όπως τονίζει, του παρουσιάστηκε σαν μονόδρομος.

«Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε» αναφέρει στη μήνυσή του.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι υπήρξε εξευτελιστική συμπεριφορά από το διευθυντή των φυλακών, λέγοντάς του » με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει» και «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου» ενώ καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου» καταλήγει ο Χ. Ξηρός, προσκομίζοντας μάλιστα και γνωμάτευση από κλινική νευροψυχολόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here