Μισό βήμα πριν από το χάος η ΝΔ

0
4
ÁÈÇÍÁ-ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÔÇÓ ÍÄ ÓÔÇ ÑÇÃÉËËÇÓ ÌÅ ÏÌÉËÇÔÇ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÅÕÁÃÃÅËÏ ÌÅÉÌÁÑÁÊÇ// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ï ÂÁÃÃÅËÇÓ ÌÅÉÌÁÑÁÊÇÓ ÌÅ ÔÏÍ ÊÙÓÔÁ ÊÁÑÁÌÁÍËÇ.(EUROKINISSI-ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ ÁÍÔÙÍÉÏÕ)

Μισό βήμα πριν από το χάος βρίσκεται η ΝΔ, καθώς όλοι στρέφονται εναντίον όλων και ουδείς φαίνεται να μπορεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο, αυτή τη στιγμή. Ο μεταβατικός πρόεδρος παραιτήθηκε, αφού πρώτα στράφηκε δημοσίως εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος τον είχε επιλέξει και επιβάλλει ως διάδοχό του, και αφού καθύβρισε τηλεφωνικώς τον έναν συνυποψήφιό του και αποκάλεσε δημοσίως «χυδαίο» και «αήθη» τον άλλο.

Υπηρεσιακός πρόεδρος ανέλαβε ο μέχρι χθες γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας -άνθρωπος συμπαθής, αλλά με μικρό πολιτικό εκτόπισμα και περιορισμένο εσωκομματικό κύρος. Θα καταφέρει να οδηγήσει συντεταγμένα το κόμμα σε εκλογή νέου αρχηγού; Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος;

Το σκάφος της ΝΔ πλέει σε άγνωστα νερά και οι παλαιοί καπετάνιοι (Καραμανλής και Σαμαράς) προσπαθούν να κρατηθούν μακριά, για να μη χρεωθούν ενδεχόμενο ναυάγιο. Τον ένα από τους δυο, βέβαια, επιχείρησε να εμπλέξει στη δίνη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης -γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρότατη αντίδρασή του.

Από την όλη αναταραχή, λαβωμένη βγαίνει και η υποψηφιότητα Μειμαράκη για την ηγεσία, η οποία είχε προβληθεί ως η μόνη «ενωτική», επειδή είχε την υποστήριξη των καραμανλικών (και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού στο παρασκήνιο), καθώς και των περισσοτέρων βουλευτών και κομματικών στελεχών. Άλλωστε, ο ίδιος υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, γραμματέας του κόμματος επί πολλά χρόνια, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής -σάρκα από τη σάρκα της «γαλάζιας» παράταξης.  Μετά την ανοιχτή σύγκρουσή του, όμως, με τον Αντώνη Σαμαρά έχει βάλει απέναντί του όλο το σαμαρικό μπλοκ, το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here