Μητροπολίτης αφορίζει (και) το ζίου ζίτσου

0
7

 

Μετά τη γιόγκα, ήρθε η σειρά του ζίου ζίτσου, του καράτε και όλων των πολεμικών τεχνών να βρεθούν στο στόχαστρο της Εκκλησίας, η οποία επιθυμεί να τις «βγάλουμε» από τη ζωή μας καθώς θεωρεί ότι είναι απόλυτα ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη.

Αφού πρώτα η Ιερά Σύνοδος «αφόρισε» τη γιόγκα, χτες ήρθε ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ο οποίος έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη, ζητώντας να μη δίνει άδεια εισόδου στα σχολεία σε Ομοσπονδίες Πολεμικών Τεχνών, όπως είναι το ζίου ζίτσου και το καράτε, των οποίων η ρίζα είναι ο βουδισμός.

Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο μητροπολίτης «η ένστασή μας είναι ότι ενώ επιχειρείται στα σχολεία η απορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και η κατάργηση του κατηχητικού χαρακτήρα του, κάτι που στερεί από τους Ορθόδοξους μαθητές το δικαίωμα να μάθουν την πίστη τους, ταυτόχρονα εισάγεται, δια της πλαγίας οδού, η κατήχηση σε βουδιστικά και ανατολικά φιλοσοφικο-θρησκευτικά συστήματα, όπως είναι αυτό της γιόγκα και των πολεμικών τεχνών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here