Μητροπολίτης Λαγκαδά: Άλλο μη δημοσιοποίηση του βιασμού στο Παπάφειο, άλλο αποσιώπηση

0
7

Συνέντευξη στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM» έδωσε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης, σχολιάζοντας την υπόθεση κουκουλώματος του βιασμού 7χρονου στο Παπάφειο αλλά και την εξαίρεση της εκκλησίας από τα capital controls.

«Εγώ θα έδιωχνα και τον έναν και τον άλλο και θα φρόντιζα, τα μεν παιδιά που μένουν μέσα να μη μάθουν το γεγονός κι αυτός, που είχε την ευθύνη, να μην έχει καμία θέση στον χώρο, ενώ θα παρέπεμπα το θέμα στη Δικαιοσύνη», δήλωσε o μητροπολίτης Λαγκαδά.

Ο κ. Ιωάννης είπε, ότι τέτοιους είδους ζητήματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, διευκρινίζοντας, ότι με αυτό δεν εννοεί αποσιώπηση, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην καθολική αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Πρέπει να υπάρξουν τα μέτρα και οι κυρώσεις, χωρίς αυτό το πράγμα να αποτελεί γεγονός, που θα θίγει την προσωπικότητα των θιγομένων, διότι σκεφτείτε το παιδί που έμεινε, τι ρετσινιά θα αντιμετωπίσει από τους συνοίκους», είπε ο κ.Ιωάννης, εκφράζοντας την άποψη ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η προσωπικότητα του παιδιού, διότι και τα δύο παιδιά είναι θύματα».

Tέλος, όπωε είπε σε τέτοια ιδρύματα προληπτικά «πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από απόψεως προσωπικού. Στο Παπάφειο δεν υπάρχει στο βαθμό που πρέπει (…) Έχω υπόψη μου παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών, που έχουν στιγματιστεί για όλη τους τη ζωή», είπε ο μητροπολίτης Λαγκαδά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here