Μητρόπουλος: Και η πρόταση Τσίπρα μνημόνιο είναι…

«Μνημόνιο για την Ελλάδα» θα είναι όποια συμφωνία και αν επιτευχθεί με τους δανειστές, υπογράμμισε ο Α΄αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει σιγά σιγά στο λαό ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα. «Είτε αυτή που προτείναμε εμείς είτε αυτή που προτείνει η άλλη πλευρά θα είναι μνημόνιο».

Μιλώντας στον Αντέννα υπογράμμισε ότι «ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις».

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου ή ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, πως φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα».

Τέλος ο Α΄αντιπρόεδρος της Βουλής είπε με σαφήνεια ότι η πρόταση των δανειστών δεν περνάει από τους βουλευτές του Σύριζα.

«Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*