Μητρόπουλος: Ο Βαρουφάκης έβλαψε το ελληνικό ζήτημα

0
11

Την άποψη ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έβλαψε το ελληνικό ζήτημα «με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του» υποστήριξε στην  πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega o αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Είτε λειτούργησε ατομικώς είτε λειτούργησε επικοινωνώντας ή κοινωνώντας το σχέδιό του στον Πρωθυπουργό ή σε άλλους, φαίνεται ότι ήξερε τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και οι δανειστές με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο… φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του» ανέφερεμεταξύ άλλων ο κ. Μητρόπουλος.

Εκτίμησε  ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

Ο κ. Μητρόπουλος δεν απέδωσε πάντως δόλο στον Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «περιπέτειες θεωρητικές, αρκετά παιδαριώδεις, αρκούντως αφελείς».

Και πρόσθεσε: «Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει, φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here