Μητρόπουλος: Οι δανειστές θέλουν βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας

1
11

Για ένα τραγικό δίλημμα που έχουν βάλει οι δανειστές στο τραπέζι της Ελλάδας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής  Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει « ή τη βίαιη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας  ή αναστολή της σχέσης μαζί τους».

«Η σφοδρότητα των απαιτήσεων των δανειστών δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Πρόσθεσε ότι η σύνοδος των 28 την Κυριακή έχει συγκληθεί «και για να μας ταπεινώσουν περαιτέρω και για να εκφοβίσουν τα κράτη παρίες που είναι εκτός Ευρωζώνης και θα το χρησιμοποιήσουν ενδεχομένως σε περίπτωση που ο Τσίπρας μείνει όρθιος και μέχρι τώρα το πολεμάει για να βρουν ένα εύσχημο λόγο για να πουν ή αναστέλλεται η σχέση μας με την Ευρωζώνη ή να μας εκφοβίσουν γιατί νομικά δεν μπορούνε».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι δεν είναι «υπέρ του Grexit» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πολεμήσει ο,τι μπορεί καλύτερα για το λαό».

Αναφορικά με την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία είπε ότι «το κλάμα των γερόντων στις ουρές αναθεώρησε τη στάση και βέβαια δεν παίζει ρόλο τόσο η υστεροφημία και η ιδεολογική εμμονή ενός βουλευτή και αντιπροσώπου του έθνους όσο η χρεοκοπία της χώρας».

«Όσοι ακόμη κάναμε κριτική για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν είχαμε φανταστεί την κατάρρευση μιας περήφανης διαπραγμάτευσης που είχαμε υποσχεθεί στο λαό μας», κατέληξε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάποιος να πει του Κυρίου ότι μακάρι να είχαμε την περηφάνεια και την οργάνωσή τους, μπορεί να μην είναι ΟΛΟΙ πλούσιοι και να έχουν όπως κάθε κοινωνία τα προβλήματά τους, αλλά ΠΛΕΟΝ είναι ανώτεροι από εμάς σε οργάνωση, υποδομές, σταθερότητα και ανάπτυξη.. ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΖΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here