Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τέτοιο Μνημόνιο

1
13

Για «τρίτο μνημόνιο», και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

O ίδιος είπε στη συνέχεια ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας». «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε μάλιστα ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να ακολουθεί. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας θέλει διαχειριστική προσοχή» τόνισε.

«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (…) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (…) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε δε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η προσωποποίηση του λαϊκισμού και των διφορούμενων απαντήσεων στα πρωινάδικα της τηλεόρασης , λες και είναι η Πυθία,καλά θα κάνει να κλείσει το στόμα του ή να απαλλάξει την πολιτική σκηνή του τόπου από την παρουσία του μήπως και μπορέσουμε ύστερα από 8 χρόνια λιτότητας και άγριων προσπαθειών του ελληνικού λαού να σωθεί η χώρα και να ξαναγυρίσει η ζωή μας στην κανονικότητά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here