Μητρόπουλος: Στον Καιάδα ευπαθείς ομάδες και ΑμΕΑ, μετά τις εκλογές

0
5

Το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει επτά μέτρα φωτιά που οδηγούν στην εξαθλίωση τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τις ευπαθείς ομάδες, αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ετήσια κρατική επιχορήγηση μειώνεται κατά 1 δισ. ευρώ, οδηγώντας στον «κοινωνικό δαρβινισμό».

Η ανακοίνωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τα περήφανα ΑμΕΑ και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικά, πρέπει να γνωρίζουν ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την υποχρέωση με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) να περικόψει κατά 1 δις € περίπου ετησίως (1/2 επί του ΑΕΠ) από την κρατική ενίσχυση προς την κοινωνική πρόνοια (κάθε είδους προνοιακά επιδόματα) προς τους ΑμΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες.

Τη θέση των προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με την ίδια δέσμευση που θα γίνει νόμος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, θα λάβει ένα «στοχοθετημένο σύστημα πρόνοιας» (ν. 4336/2015 σελ. 1021) με τη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) για όσους είναι απόλυτα πένητες.

Στο πλαίσιο της ίδιας διαπραγμάτευσης, επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023) τη δέσμευση να καταργήσει, μέχρι τον προσεχή Οκτώβρη, όλες τις ευνοϊκές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου Στρατούλη (ν. 4331/2015)!!
Ειδικότερα, με τον πρώτο νόμο της νέας μνημονιακής κυβέρνησης δανειστές και κυβέρνηση δεσμεύτηκαν να καταργήσουν τις παρακάτω ρυθμίσεις:

-Τη ρύθμιση του άρθρου 3 του ν. 4331/2015 (επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 (αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 9 του ν. 4331/2015 (αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 11 του ν. 4331/2015 (επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας).
-Τη ρύθμιση του άρθρου 31 του ν. 4331/2015 (κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων).

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει με την ψήφο του τη γενοκτονία των ΑμΕΑ και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που εξαθλιώνουν τους πολίτες και τους υποβιβάζουν σε επίπεδα αναξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here