Μητρόπουλος: «Θατσερική» η καταβολή συντάξεων αναλόγως της περιουσίας

0
3

Τη ρήτρα περιουσίας που περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο, κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας πως η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται αναλόγως των περιουσιακών στοιχείων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Αυστραλία.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, οι συντάξεις θα δίνονται σε όλους όσοι είναι απόλυτα πένητες και ύστερα αυτές θα μειώνονται και θα κλιμακώνονται σε σχέση με την κινητή και την ακίνητη περιουσία των συνταξιούχων. «Και οι πένητες θα υποστούν αυτή τη ρύθμιση που είναι η πιο δρακόντεια, η πιο ακραία αντικοινωνική...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το εν λόγω… μοντέλο λέγεται «μοντέλο Αυστραλίας και μοντέλο Νέας Ζηλανδίας», σύμφωνα με το οποίο «οι έχοντες περιουσία παίρνουν το λεγόμενο συνταξιοδοτικό επίδομα, και ό,τι παραπάνω δικαιούνται βάσει εισφορών το παίρνουν ανάλογα με την περιουσία τους».

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως όταν το καταψήφιζε, «δεν είχα ανακαλύψει την ακραία φιλελεύθερη, ακραία θατσερική διάταξη που δεν πίστευα ότι μια κυβέρνηση σαν τη δική μας θα μπορούσε να περάσει…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here