Μητσοτάκης: Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει

0
1

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής πλεύσης της χώρας. «H χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν».

Κατηγορεί, επιπλέον, ανοιχτά την κυβέρνηση για «λαϊκισμό, διχασμό και καθεστωτική νοοτροπία» και εκφράζει την πεποίθηση πως «οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά».

Σχετικά με την υπόθεση Παπασταύρου ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως αυτή εξακολουθεί να διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και πως οποιαδήποτε τοποθέτησή του στο ζήτημα αυτό θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της. «Σε αντίθεση με τη δική μου στάση πρέπει να καταδειχθεί η εμπαθής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα. Η στάση του πρωθυπουργού στην υπόθεση Παπασταύρου αποτελεί την επιτομή της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Προτού διαλευκανθεί πλήρως μια υπόθεση δεν μπορεί να προδικάζεται το αποτέλεσμα ούτε να διασύρονται πολίτες όσο τους καλύπτει το τεκμήριο της αθωότητας. Ειλικρινά διερωτώμαι τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Παπασταύρου τελικά δικαιωθεί. Πως θα τον αποκαταστήσει; Οι μέθοδοι του κ. Τσίπρα εμφορούνται από μίσος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι ολοκληρωτικές και τριτοκοσμικές. Πάντως είναι απορίας άξιο για τον κ. Τσίπρα: Από τα 2.000 ονόματα της λίστας Λανγκάρντ γιατί έχει τόσο επιλεκτικό ενδιαφέρον μόνο για έναν; Ο κ. Παπασταύρου είναι η διαπλοκή της λίστας Λανγκάρντ;» διερωτάται ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here