Μητσοτάκης: Δεν βάζω καν στο τραπέζι κατάργηση 13ου ή 14ου μισθού

0
6

 

Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. «Εγώ δεν βάζω καν στο τραπέζι τέτοιο θέμα«, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι δεν ανακτάται έτσι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. «Η ουσία είναι να μην μειωθεί το συνολικό ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων» σημείωσε.

Όπως τόνισε, η χώρα δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι μισθοί είναι ήδη χαμηλοί.

«Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο του 1982, που πρέπει βεβαίως να αλλάξει, και λόγω εσωτερικών κυβερνητικών διάφορων δεν προχωρήσαμε» είπε.

«Δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ»

«Δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα πω αυτά που έλεγε ο Τσίπρας, και μας τον φόρεσε μέχρι το 2031… Μπορεί σταδιακά να μειωθεί γιατί είναι πολύ υψηλός σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους» διευκρίνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε ότι οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τα κυβερνητικά μέτρα με αυξήσεις φόρων και περικοπές. «Από τον Σεπτέμβριο θα βρεθούμε ενώπιον τραγικού αδιέξοδου. Το πολιτικό τοπίο από το Σεπτέμβριο και μετά θα είναι διαφορετικό» εκτίμησε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι εξαιτίας της αύξησης των φορολογικών συντελεστών θα ενισχυθεί η μαύρη οικονομία, ενώ δεν θα έρθουν νέες επενδύσεις. «Με μια κυβέρνηση που αντιπαλεύεται την επιχειρηματικότητα, με τράπεζες που δεν παρέχουν ρευστότητα, θα οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε μαρασμό… Έχουμε αποεπένδυση στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ούτε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας… Για να βγει από την κρίση η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις» παρατήρησε.

«Πιάστηκε με την οφσορ στην πλάτη η κυβέρνηση»

Όσον αφορά τις οφσόρ και την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βουλή στη σχετική συζήτηση, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «ακούω την κριτική, και αναλαμβάνω και την ευθύνη, αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι η κυβέρνηση ‘‘καθάρισε’’ υπουργούς και βουλευτές με οφσορ και μετά έφερε νέο νόμο».

«Πιάστηκε με την οφσορ στην πλάτη η κυβέρνηση, και μετά νομοθετεί το άκρως αντίθετο να μην επιτρέπεται η επιχειρηματική δραστηριότητα… Είναι αντισυνταγματικό, παράλογο και αντιβαίνει τους κανόνες ΕΕ» τόνισε. «Αν η κόρη μου φτιάξει startup επιχείρηση, πρέπει να πάω φυλακή ή να παραιτηθώ. «Είναι τόσο εσωστρεφές αυτό που έκανε… Δημιουργεί κοινοβούλιο κατ’ εικόνα και ομοίωση της μετριότητας που προβάλλει η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας «ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έρθει στην πολιτική με τέτοια ασυμβίβαστα». Όπως εκτίμησε, ο νόμος θα καταπέσει.

«Η Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα»

Με αφορμή και τον δημοσιονομικό κόφτη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει πέσει στα βαθιά νερά της δικιάς του ανυποληψίας. «Η Ελλάδα έχει μπει σε ιδιότυπη υγειονομική ζώνη από πλευράς Ευρώπης… Οι Ευρωπαίοι μετέθεσαν το πρόβλημα για το μέλλον συνειδητά λόγω Brexit και άλλων προβλημάτων. Ο Τσίπρας αδυνατεί να διαπραγματευτεί ουσιαστική λύση λόγω αναξιοπιστίας» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως «άλλο είναι να ψηφίζεις άλλο να εφαρμόζεις νόμους.

Εξάλλου, με αφορμή και τη στάση της κυβέρνησης έναντι της Παιδείας έκανε λόγο για «αριστερό εξισωτισμό, λογική ήσσονος προσπάθειας και νομιμοποίηση αριστερής μετριότητας».

«Ο Τσίπρας είναι πάντα δέσμιος των ‘‘53’’ και των άλλων αριστερών συνιστωσών, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» εκτίμησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here