Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δέσμια του τρίτου μνημονίου

0
6

 

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία, είχε το πρωί της Δευτέρας, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση επισκέπτομαι σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανταποδίδοντας, με αυτόν τον τρόπο, την επίσκεψη του Προέδρου στη Βουλή των Ελλήνων, την περασμένη εβδομάδα. Και πράγματι το ταξίδι μου στην Κύπρο δεν έχει μόνο εθιμοτυπικό και συμβολικό ρόλο. Είναι ένα ταξίδι ουσίας, το οποίο πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Θέλω, με την παρουσία μου εδώ, να σηματοδοτήσω την αμέριστη στήριξη, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, στις προσπάθειες της Κύπρου, του κυπριακού λαού, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα».

Οπως είπε, «παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κύριε Πρόεδρε, τις τελευταίες εξελίξεις. Με συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες οι οποίες είναι ακόμα μπροστά μας. Ελπίζουμε, όμως, ότι αυτήν τη φορά θα μπορεί να βρεθεί μια λύση, η οποία θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα, αυτήν την εθνική τραγωδία, αυτό το μεγάλο πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που στοιχειώνει ολόκληρο τον Ελληνισμό, εδώ και 42 χρόνια».

«Με την παρουσία μου, όμως, εδώ στην Κύπρο», ανέφερε, «θέλω να σηματοδοτήσω και το έντονο ενδιαφέρον μου για τις επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, καθώς και οι δύο χώρες – Ελλάδα και Κύπρος – βρέθηκαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπό τον έλεγχο μνημονιακών πολιτικών. Η Κύπρος καταφέρνει, με αποφασιστικότητα και με τη στήριξη ολόκληρου του Κυπριακού λαού, να εξέλθει από το μνημόνιο εντός των επόμενων δύο μηνών» και συνέχισε:

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη χώρα μας, η οποία ακόμα βρίσκεται δέσμια ενός τρίτου μνημονίου από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθει μέσα στα επόμενα χρόνια. Το μάθημα της Κύπρου και ο τρόπος με τον οποίο η Κύπρος αντιμετώπισε τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, την επάνοδο της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον παράδειγμα και για τη δική μας χώρα».

Απεθυνόμενος στον κ. Ομήρου, είπε: «Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε, και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη θερμή σας υποδοχή. Να επαναλάβω την αμέριστη στήριξή μας στις προσπάθειες και τις δικές σας τις προσωπικές. Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο ταξίδι σας στις Βρυξέλλες. Και να επαναλάβω πόσο απαραίτητη είναι η συμπόρευση Ελλάδας και Κύπρου αυτήν την εποχή, που έχουμε μπροστά μας τόσες ανοιχτές, μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here