Μητσοτάκης: Σε 4ο μνημόνιο μας οδηγεί ο Τσίπρας

0
4

 

Την ανάγκη «να υπάρξει αξιόπιστη κυβέρνηση που να πει την αλήθεια στον λαό και να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη Realnews.

«Εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια «συμφωνία αλήθειας» όλων των Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει πως «όσες φορές υπήρξε εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μεγαλούργησε. Έχουμε επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες. Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως «κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα» και για αυτό «πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό». Για την πορεία της διαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι «ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015. Δεν ξέρω πού στοχεύει η κυβέρνηση. Αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» και σημειώνει πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».

Η αντίδραση του Μαξίμου

Σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο: «Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή» το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Στη σημερινή του συνέντευξη στη Realnews, o κ. Μητσοτάκης:

• Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
• Προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις – τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο «συμφωνία αλήθειας»
• Εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας – χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ.
• Ζητάει άμεσα εκλογές – για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “κουτσομπολιά” τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δισ. περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα.

Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός: στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του.

Τέλος, σε ότι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη “σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος.

Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο.

Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here