Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ

0
7

 

Aπό το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, o πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις με χαμηλή φορολογία και περιορισμένο ρόλο του κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μάχη με συνέπεια και αποφασιστικότητα για εμπέδωση στην κοινωνία της αντίληψης ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός προς την ευμάρεια της χώρας. Μόνο όταν κερδηθεί αυτή η μάχη, θα μετατραπεί η κοινωνία σε σύμμαχο της επιχειρηματικότητας, τόνισε.

Μίλησε για στήριξη των επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τα οποία χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα. ΝΔ = νέες δουλειές, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό σχήμα θα υπηρετεί συνολικά αυτή την κεντρική προτεραιότητα και αποκλίσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Επιπλέον δεσμεύθηκε για περιορισμό της ρυθμιστικής γραφειοκρατίας, προστασία της επιχειρηματικότητας από αθέμιτο ανταγωνισμό και ειδικό βάρος στη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, ο κ. Μητσοτακης σημείωσε: Περιμένω μετά από αυτά εσείς να επενδύσετε στο μέλλον του τόπου μας, να βάλετε τα κεφάλαια να δουλέψουν προς όφελος δικό σας, των εργαζομένων σας και τελικά της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του από τους επιχειρηματίες:

Μέσα από αυτορρύθμιση κλάδων που συμμετέχουν να προστατεύσετε τον καταναλωτή. Σημείωσε πάντως ότι αυτό εξαρτάται και από την πολιτεία. Προστασία και ανάδειξη του ελληνικού περιβάλλοντος. Αυξημένη κοινωνική ευθύνη στήριξη φορέων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ, εκτίμησε κατά την έναρξη της ομιλίας του κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ να επενδύσουν στην Ελλάδα. Έκανε λόγο για μία νέα συμφωνία αλήθειας που πρέπει να περιλαμβάνει τους πολίτες αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα.

Τόνισε ότι πολλοί αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, εκτιμώντας ότι δεν έχουν δίκιο καθώς η ανάπτυξη θα έρθει από τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η καχυποψία δεν είναι εντελώς αβάσιμη καθώς σε παλαιότερα χρόνια «σε ένα σφικταγκαλιασμένο ταγκό πολιτικές δυνάμεις και κάποιοι επιχειρηματίες υπονόμευσαν την παραγωγική δύναμη της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here