Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε νέα συμφωνία

0
10

 

«Η συμφωνία είναι κακή, διότι ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε ότι, «η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα, συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει και επιπλέον έχουμε πρόσθετα μέτρα, πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού».

«Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει κόστος και οι πολίτες θα το αντιληφθούν» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφορικά με την ψήφιση της συμφωνίας το περασμένο καλοκαίρι, από τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι, «εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, αλλά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας».

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε το μείγμα της πολιτικής, κάτι το οποίο είπαν ξεκάθαρα και οι δανειστές», είπε αναφερόμενος στους αυξημένους φόρους που πρόκειται να εφαρμοστούν άμεσα και προβάλλοντας την εναλλακτική πρόταση της παράταξής του, είπε «εμείς έχουμε άλλο δρόμο, αυτό με τον οποίο περιορίζονται οι δαπάνες» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «η οικονομία δεν θα ανακάμψει με αυτά τα μέτρα».

Ερωτηθείς τι θα έκανε διαφορετικά, αν είχε εκλεγεί η ΝΔ στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι, «εμείς θα ακλουθούσαμε ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων, υπάρχει άλλος δρόμος για να πετύχουμε τους ίδιους δημοσιονομικούς στόχους» και αναφέροντας παράδειγμα διαφορετικής πολιτικής, είπε ότι, «υπάρχουν στρεβλώσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, εμείς δεν θα δίναμε αυξήσεις κι αν το κάναμε, θα φροντίζαμε να τις πάρουν αυτοί που τις αξίζουν».

«Ο κ. Τσίπρας φροντίζει να τις πάρουν οι πολιτικοί του υπάλληλοι» πρόσθεσε σχετικά, τονίζοντας ότι, δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού.

Ερωτηθείς γιατί ζητεί εκλογές, απάντησε ότι, δεν του αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός και ότι θέλει «συμφωνία αλήθειας.

«Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει, γιατί δεν έχει αξιοπιστία» και περιγράφοντας το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, πρότεινε «να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως, θα συμφωνήσουμε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Θα πείσουμε τους δανειστές ότι, μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα».

«Ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι, «ο κ. Τσίπρας δεν έχει αξιοπιστία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here