Μίχαλος: Η χώρα δεν έχει εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση

0
8
ÁÈÇÍÁ-óõíÝíôåõîç ôïõ ÅÂÅÁ ãéá ôç öïñïëüãçóç ôùí åðé÷åéñÞóåùí åí ìÝóù êñßóåùò.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

 

H χώρα δεν έχει ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα μεγέθη του προϋπολογισμού 2016.

«Δυστυχώς, όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία τουλάχιστον έτη, ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και συνολικά η ελληνική κοινωνία, βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουν ότι η χώρα δεν έχει ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την διαφυγή προς τα εμπρός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, είπε: «Φυσικά και ο νέος προϋπολογισμός, δεν αποτελεί εξαίρεση. Και μόνο το γεγονός ότι προβλέπει μείωση του ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές, από τα 177,55 δισ. ευρώ το 2014  στα 175,65 δισ. ευρώ φέτος και στα 174,4 δισ. ευρώ το 2016, καθώς και αύξηση χρέους  στα 327,6 δισ. ευρώ το 2016 από 316,5 δισ. ευρώ φέτος, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Πόσο μάλλον δε, όταν ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, μείωση εισοδημάτων,  ενώ και  ο υπουργός Οικονομικών στην τοποθέτηση του στη Βουλή, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην ανάπτυξη» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here