Μιχελογιαννάκης: Θα αποφασίσω αφού μου απαντήσει ο Πρωθυπουργός σε τέσσερα ερωτήματα

Αντιμέτωπος με το εσωκομματικό μέτωπο θα βρεθεί σύντομα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης ζητεί απαντήσεις σε τέσσερα ερωτήματα, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.

«Χάνει ο Έλληνας δύο μισθούς ακριβώς. Συγχρόνως, γλιτώσαμε το ΕΚΑΣ , τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τις μαζικές απολύσεις, την πώληση ΔΕΗ-ΟΤΕ, το επίδομα θέρμανσης-κίνησης, τις συλλογικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό, την αλλαγή ορίων ηλικίας και την εστίαση που παρέμεινε στο 13%. Φτάνουν αυτά; Όχι», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμαο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τέσσερα ερωτήματα, στα οποία ζητεί απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό είναι:
«Πρώτο ερώτημα: η αγορά ομολόγων των 27 δισ. από τον ESM θα μειώσει και πόσο, το χρέος; Γιατί χωρίς διαγραφή του χρέους, είναι αβίωτη και η ζωή και η κοινωνία και όλοι μας. Δεύτερον, από το επενδυτικό σχέδιο , τόσο του Ντράγκι όσο και του Γιούνκερ, πόσο ακριβώς παίρνουμε και πότε; Τρίτη ερώτηση, στις ιδιωτικοποιήσεις, πόσο θα είναι το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου και ποιο θα είναι το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων; Και τέταρτον, στη λέξη προστασία του φτωχού νησιώτη, τι εννοεί συγκεκριμένα;».

«Αν μου απαντήσει σε αυτά τα τέσσερα, που οφείλει να τα απαντήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή, τότε με κριτήριο τον προεκλογικό μου λόγο που με εξέλεξε πρώτο βουλευτή, θα αποφασίσω» τόνισε.

Παράλληλα, κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής να μη δεχθεί κατεπείγουσες διαδικασίες:
«Καλώ την κυρία Κωνσταντοπούλου να αναδείξει πραγματικά το μέγεθός της και την ηθική της. Να μη δεχτεί ούτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ούτε νομοσχέδιο με ένα άρθρο ούτε κατεπείγουσα μορφή και το σημαντικότερο, πάνω από όλα, να μη το βάλει τετελεσμένο σε μια μέρα να περάσει από την Επιτροπή Οικονομικών και να το φέρει στην Ολομέλεια».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*