Μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας – Βενεζουέλας για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα

0
10

Μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών, υπεγράφη το Σάββατο στο υπουργείο Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στο Καράκας.

Από την ελληνική πλευρά, το μνημόνιο υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, ενώ από την Βενεζουελανική ο υφυπουργός Υδρογονανθράκων Άνχελ Γκονζάλες.

Η υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου ήταν και ο βασικός λόγος της πενθήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Καράκας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζουελανικής πλευράς, περιλαμβανομένων της υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες και του υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων Ασντρουμπάλ Τσάβες.

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here