Μογκερίνι: Περισσότερες προσπάθειες για να στηρίξουμε την Τουρκία

0
12

 

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα ότι η πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να στηρίξει την Τουρκία στο έργο της όσον αφορά τη μέριμνα προς τους πρόσφυγες.

Τα χρήματα τα οποία έχει υποσχεθεί η ΕΕ να χορηγήσει στην Τουρκία για τους πρόσφυγες θα διατεθούν σε «εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, η Μογκερίνι δήλωσε επίσης ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αρχίσει η διαδικασία μετάβασης στη Συρία με καλύτερους όρους όσον αφορά την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα αυτή.

Επίσης η Μογκερίνι πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, και κάλεσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ζητούμε άμεση κατάπαυση του πυρός στην νοτιοανατολική Τουρκία», τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στο τέλος συνάντησης με την τουρκική ηγεσία στην Άγκυρα διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας».

Η νοτιοανατολική Τουρκία μαστίζεται από σφοδρές μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Παρατηρητές αναφέρουν πως περισσότεροι από 150 άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here