Μόνο 2.000 πρόσφυγες θα μπορεί να υποδεχτεί η ΠΓΔΜ

0
4

H ΠΓΔΜ μπορεί να υποδεχθεί το μέγιστο 2.000 πρόσφυγες, δήλωσε ο πρόεδρός της Γκιόργκι Ιβάνοφ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της ΕΕ για τη δημιουργία 100.000 θέσεων υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια εν γένει για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

«Η ικανότητα υποδοχής της ΠΓΔΜ ανέρχεται στο μέγιστο σε 2.000 πρόσφυγες και με τη βοήθεια της UNHCR και του Ερυθρού Σταυρού», δήλωσε ο Ιβάνοφ στις Βρυξέλλες σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, τα οποία μετέδωσαν σήμερα τις δηλώσεις του.

Η ΠΓΔΜ «μπορεί να είναι μόνον μια χώρα διέλευσης, δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων στο έδαφός της στην περίπτωση που κλείσουν οι διάδρομοι» που χαράσσουν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, διευκρίνισε στη συνέχεια ο Ιβάνοφ.

«Είμαστε συνεργάσιμοι, αλλά ως χώρα διέλευσης, όχι ως χώρα όπου οι μετανάστες θα διαμένουν μακροπρόθεσμα. Ελπίζουμε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Χθες σε κοινή τους ανακοίνωση οι μετέχοντες στην μίνι σύνοδο κορυφής 10 κρατών μελών της ΕΕ (Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ρουμανία και Σλοβενία) όπως και τριών χωρών που δεν ανήκουν στην ΕΕ (Αλβανία, ΠΓΔΜ και Σερβία) δεσμεύονται να υλοποιήσουν από σήμερα ήδη 17 μέτρα για την «αποκατάσταση της τάξης» στα σύνορα της ΕΕ και την «επιβράδυνση της ανεξέλεγκτης εισροής προσώπων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here