Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις

0
8

Έρχομαι στην Ελλάδα ως φίλος, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς της κυβέρνησης.

«Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Περάσαμε μια δύσκολη κρίση τους τελευταίους μήνες αλλά σώσαμε τα βασικά: η χώρα έμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης» σημείωσε.

Όπως είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, «μετά τον Ιούλιο υπάρχει εμπιστοσύνη και θετικό μομέντουμ. Αυτό θέλουμε να διατηρηθεί». Συμπλήρωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα και δύσκολες συζητήσεις. «Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις έως το τέλος του έτους» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί, σύμφωνα με αυτά που συμφωνήθηκαν, τις επόμενες τρεις εβδομάδας πρέπει να ολοκληρωθεί πλήρως το πακέτο με τα προαπαιτούμενα και πως το δεύτερο πακέτο πρέπει να ψηφιστεί τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα «κόκκινα» δάνεια, σημειώνοντας πως πρέπει να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι, αλλά και ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα για το θέμα.

«Ο Έλληνας είναι συνδεδεμένος με την ιδιοκτησία του, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα πληρωμής», είπε.

Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και σημείωσε ότι μετά την συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης και προς το τέλος του έτους, θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Τόνισε, τέλος,  ότι ένας ιδιαίτερα κρίσιμος τομέας είναι εκείνος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here