Μοσκοβισί: Η κορύφωση της ελληνικής κρίσης είναι πίσω μας

0
8

Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας μπορεί να αρχίσει μετά την αξιολόγηση του προγράμματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε  ότι «δεν υπάρχει διάθεση» για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά πρόσθεσε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης μπορεί «να εξετάσουν έναν ανασχεδιασμό (reprofiling) του χρέους».

Ο ανασχεδιασμός του χρέους μπορεί να αναφέρεται στην επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής ή τη μείωση των επιτοκίων, γράφει η εφημερίδα.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε πεπεισμένος ότι «κάτω από τις συνθήκες αυτές μπορεί και πρέπει το ΔΝΤ να συμμετάσχει (στο νέο ελληνικό πρόγραμμα)».

Εξάλλου, εκφράσθηκε με αισιόδοξο τόνο για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «το κλίμα έχει αλλάξει» και πως «απόδειξη αυτού είναι ότι πολύ λίγοι μίλησαν για την Ελλάδα εδώ, κάτι που συνιστά μία τεράστια διαφορά με προηγούμενες συνόδους». «Θεωρώ ότι η κορύφωση της ελληνικής κρίσης είναι πίσω μας», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here