Μόσχα: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Δύση

0
3

 

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τον συνασπισμό που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υπό τον όρο ότι ο συνασπισμός αυτός θα σεβαστεί την πολιτική εξουσία των αρχών της Δαμασκού, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε έτοιμοι για μια πρακτική συνεργασία με τις χώρες του συνασπισμού και για να εργαστούμε μαζί τους προκειμένου να καθορίσουμε τους όρους οι οποίοι, ασφαλώς, θα σέβονται την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την εξουσία της συριακής κυβέρνησης» δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με μια πραγματιστική προσέγγιση μπορούν να βρεθούν αυτές οι προϋποθέσεις», συνέχισε.

Μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, την περασμένη εβδομάδα, η Δύση και η Ρωσία άρχισαν να προσεγγίζουν τις θέσεις τους στο θέμα της Συρίας και αποφάσισαν, μαζί με τους εταίρους τους της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη σύνοδο που διεξήχθη στην Τουρκία να εντείνουν τη συνεργασία τους εναντίον της τζιχαντιστικής απειλής.

Ωστόσο η Ρωσία και το Ιράν από τη μία, και η Δύση και οι αραβικές χώρες από την άλλη, εξακολουθούν να διαφωνούν για το πολιτικό μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here