Μοσκοβισί: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

0
5

 

 Απαραίτητη είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δήλωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε δημοσιογραφική αποστολή από την Ελλάδα πριν από λίγο στο γραφείο του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπρακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία διευκρίνισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι υποχρεωτική, απαντώντας εμμέσως στις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι η εκτίμηση της Επιτροπής είναι πως οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε ολοκλήρωση της λεγόμενης πρώτης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και σε γενικές γραμμές το πακέτο νομοθετικών προαπαιτούμενων για την 2η υποδόση της απόφασης της 14ης Αυγούστου παραμένει υπό διαπραγμάτευση.

Τέλος, ανέφερε ότι το υπό σύσταση ταμείο ιδιωτικοποιήσεων είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν για να ξεκλειδώσει η υποδόση του 1ος δις.

Ο Γάλλος πρώην ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύνδεση του 3ου ελληνικού προγράμματος και πιθανής ελάφρυνσης του με το προσφυγικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here