Μοσκοβισί: «Δύσκολα θέματα» οι δημοσιονομικοί στόχοι και το συνταξιοδοτικό

0
4

 

   Επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επισήμως η κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση, όπως ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε πως γίνεται ήδη εργασία από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα ιδιαίτερα στα «δύσκολα» -όπως τα χαρακτήρισε- ζητήματα των δημοσιονομικών στόχων και στο συνταξιοδοτικό και συμπλήρωσε πως είναι «βέβαιος» πως οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στις επόμενες ημέρες στην Αθήνα έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως βρίσκεται έχει στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, έχοντας συναντήσει και συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Νταβός στην Ελβετία και έχει ενημερώσει επίσης τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο, σχετικά με τα θέματα διαβουλεύσεων πριν την επιστροφή του στην Αθήνα.

Αναλυτικά ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως: «Όλες οι τεχνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένων αυτών που ασχολούνται με τα δύσκολα ζητήματα του συνταξιοδοτικού και των δημοσιονομικών στόχων βρίσκονται στην Αθήνα και γίνεται πρόοδος. Είμαι βέβαιος πως οι επικεφαλής της αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις την επόμενη εβδομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις θα αντιμετωπίσουν δύσκολα ζητήματα και θα χρειαστεί χρόνος, όμως ο στόχος μας είναι να τηρήσουμε το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα. Θα βρίσκομαι σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, έχοντας συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός. Συνάντησα επίσης τον Ντέκλαν Κοστέλο (επικεφαλής αποστολής της Επιτροπής) σήμερα και του έδωσα οδηγίες και θα βρίσκεται και αυτός σε διαρκή επικοινωνία με εμάς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here