Μοσκοβισί: Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή

0
5

 

Την ανάγκη να γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί που ζήτησε περισσότερη προσπάθεια για να κλείσουν τα ακανθώδη ζητήματα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κυβέρνηση και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα ακανθώδη ζητήματα. Συζητήσαμε πού θα μπορέσουν να υπάρξουν βελτιώσεις».

Ερωτηθείς για το χρέος ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα πρώτα προαπαιτούμενα, έπειτα το Eurogroup θα γνωμοδοτήσει για εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δοση και μετά ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος».

«Συζητήσαμε και αυτό το ενδεχόμενο, είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωσε ενώ ανέφερε ότι έγινε συζήτηση και για τα κόκκινα δάνεια χωρίς ωστόσο να σχολιάσει κάτι άλλο.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους» υπογράμμισε επίσης και πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here