Μοσκοβισί: Ξέρω την ευαισθησία για τους πλειστηριασμούς

0
3

 

 Ξέρω ότι είναι ευαίσθητο για τον Έλληνα το θέμα των πλειστηριασμών, επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη εισαγωγής μίας κουλτούρας «καλοπληρωτών».

Όπως ανέφερε, ήρθε ως φίλος στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν συμβιβασμοί ανάμεσα στις δύο πλευρές στα ανοιχτά ζητήματα.

«Όταν λέμε συμβιβασμούς, εννοούμε ότι πρέπει να κάνουν και οι δύο κάποια βήματα προς τα πίσω» διευκρίνισε, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν κυβερνάται από την Κομισιόν. «Ξέρουμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Εμείς ορίζουμε τον στόχο, η Ελλάδα επιλέγει τα μέσα», εξήγησε σχετικά.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε ότι η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, τόνισε ότι είναι εκτός συζήτησης καθώς «προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι διαφορετικό».

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικό Γιάνη Βαρουφάκη, τον χαρακτήρισε έξυπνο, αλλά, όπως είπε, πρέπει να κάνεις βήματα για κλείσεις συμφωνίες. Σε ό,τι αφορά τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, εξέφρασε την άποψη ότι άλλαξε το κλίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here