Μοσκοβισί: Το πρόγραμμα δεν αλλάζει, εφικτοί οι στόχοι

0
6

 

 Ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ είναι εφικτός, καθώς το πρόγραμμα βρίσκεται «στον σωστό δρόμο» και η Ελλάδα είναι σε θέση «να γυρίσει σελίδα», ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα επισκεφτεί την Αθήνα τον Ιούλιο, προκειμένου να εκδηλώσει την υποστήριξή του στην ελληνική προσπάθεια και να συζητήσει τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματος, με το μήνυμα: «Τώρα είναι ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς, πού βασίζει την αισιοδοξία του για τις επικείμενες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω αυξανόμενων φόρων, capital controls και έλλειψης επενδύσεων, ο Επίτροπος επικαλέστηκε πρώτον την εκτίμηση ότι οι μεταρρυθμίσεις καθιστούν ανταγωνιστικότερη την ελληνική οικονομία και δεύτερον ότι «έχει αποκατασταθεί πλέον η εμπιστοσύνη».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι αναμένει ανάπτυξη στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και χαρακτήρισε «καλό εργαλείο» το υπό διαμόρφωση υπερταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Όπως είπε, «η Ελλάδα δεν είναι πλέον πρόβλημα για την Ευρωζώνη» επισημαίνοντας όμως ότι η χώρα «θα πρέπει να συνεχίσει να είναι συνεργάσιμη».

Πάντως, έτερος ευρωπαϊκός παράγοντας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ν», αναγνώρισε ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία «δημιούργησε μομέντουμ» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, καθώς άσκησε πολιτική πίεση για την επίτευξη αποτελέσματος. «Όλοι ήθελαν οπωσδήποτε συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here