Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε success story στην Ελλάδα

 

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την έναρξη της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ελληνικό ζήτημα στο επίκεντρο.

«Προχωράμε, έχουμε βγει από την περίοδο των μεγάλων δυσκολιών αλλά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, καθώς αυτό που συνεχίζει να αποτελεί μια δυσκολία για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, θα πρέπει να μετατραπεί σε success story» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για προόδους με τα τελευταία προαπαιτούμενα και επισήμανε ότι όλα αυτά τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να οριστικοποιηθούν ώστε να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της υποδόσης.

Είμαστε απαιτητικοί με τις ελληνικές αρχές, τόνισε, σημειώνοντας ότι όλα τα υπουργεία θα πρέπει να δεσμευτούν στην υλοποίηση των μέτρων του προγράμματος. Ανέφερε μάλιστα ότι κάποια υπουργεία δίνουν την εντύπωση ότι χρειάζονται μια ώθηση για την επίσπευση της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, είπε ότι δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως θα είναι στοχευμένη στην εφαρμογή.

Επισήμανε πάντως ότι δεν θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις ευρωπαϊκές αρχές και αναφέρθηκε στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως και οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*