Μοσκοβισί: Η ελληνική κρίση ανέδειξε τα μεγάλα κενά της ευρωζώνης

0
12

Η ελληνική κρίση και οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του Grexit φανέρωσαν την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων και κενών στο οικοδόμημα της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για δημιουργία υπερ-υπουργού Οικονομικών στη νομισματική ένωση.

Μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η αποτροπή τυχόν Grexit είναι ζήτημα αρχών, επισημαίνοντας ότι αν επιτραπεί η έξοδος κρατών-μελών από τη νομισματική ένωση το ευρώ θα υποβαθμιστεί σε ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών, και τέτοια καθεστώτα δεν είναι μακρόπνοα.

Ο επίτροπος Οικονομικών δήλωσε ότι η Κομισιόν από την αρχή ήταν αποφασισμένη να εμποδίσει το Grexit με κάθε κόστος, εκτιμώντας ότι ακόμη και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ -αλλά με άμεση εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Tέλος, αναφορικά με τα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να υλοποιηθούν «γρήγορα παρά αργά», ενώ συγκεκριμένα για τον υπερ-υπουργό Οικονομικών, είπε ότι θα πρέπει να ελέγχεται από το Eurogroup αλλά να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here