Μοσκοβισί: Πολύ εποικοδομητικό το κλίμα στις διαπραγματεύσεις

0
12

 

Τα κλιμάκια των δανειστών θα φτάσουν πολύ σύντομα στην Αθήνα για την αξιολόγηση, περιμένουν κάποιες πληροφορίες από τις ελληνικές Αρχές, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Όπως ανέφερε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, «από το καλοκαίρι προσπαθούμε να “χτίσουμε” ένα success story στην Ελλάδα. Το κλίμα είναι πολύ εποικοδομητικό στις συνομιλίες μας, η Βουλή έχει ψηφίσει μεταρρυθμίσεις που είναι δημιουργικές και φιλόδοξες και τώρα χρειαζόμαστε μια δημιουργική και φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».

«Πρόκειται για ένα πολιτικά πολύ δύσκολο ζήτημα», σημείωσε ο Eυρωπαίος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας, όμως, πως έχει δοθεί ένα πρώτο προσχέδιο το οποίο είναι πολύ θετικό, αλλά χρειάζονται πιο ακριβείς παράμετροι και αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Γάλλος πρώην ΥΠΟΙΚ , στο Νταβός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα: «Το μήνυμά μου είναι απλό: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων και της επιτυχίας του προγράμματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here