Μοσκοβισί σε Καϊλή: Η κυβέρνηση λειτούργησε σαν εντολοδόχος

0
11

Για ντροπιαστικό ξεπούλημα των περιουσιών και των καταθέσεων των Ελλήνων «μέσω της μεθόδευσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που λειτούργησε ξεκάθαρα σαν εντολοδόχος ξένων funds και κερδοσκόπων» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, με αφορμή σχετική απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή με την απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί «ξεσκεπάζει τις αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της αξίας των μετοχών 70-90% τους πρώτους 9 μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την οποία και εκμεταλλεύθηκαν για να «χαρίσουν» περιουσίες, σπίτια και γη των Ελλήνων πολιτών, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, στα νύχια των αγορών».

Όπως εξηγεί η Εύα Καϊλή «το κόλπο ήταν ο αποκλεισμός των Ελλήνων μικρομετόχων και των Ελληνικών Ταμείων από την αγορά των νέων μετοχών της ανακεφαλαιοποίησης στο 5-15% της αξίας των παλαιών, για να περάσει ο έλεγχος αναπόφευκτα σε ξένους κερδοσκόπους αντί πινακίου φακής»!

«Αδειάζει έτσι και την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που μιλούσε για «προδότες», ενώ η ίδια ξεπούλησε τους κόπους και τις περιουσίες των Ελλήνων αξίας εκατοντάδων δισ. ευρώ αντί μόλις ελαχίστων δισ., υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας» καταλήγει στη δήλωσή της η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here